+40 235 361 131
Str. Podul Înalt, nr. 4, Vaslui

Mușchi file țărănesc în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate, cu piure de cartofi și sote de praz

Home / Rețete

Mușchi file țărănesc în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate, cu piure de cartofi și sote de praz

Ingrediente pentru 8 persoane:

Mod de preparare:

  1. Rumeniți bucățile de mușchi file cu puțin ulei, într-o cratiță înaltă, potrivită pentru cuptor, apoi scoateți-le pe o tavă caldă. În locul bucăților de mușchi adăugați zarzavatul tocat și sotați-l timp de 6-7 minute, amestecând mereu. După ce legumele s-au rumenit, adăugați și ciupercile împreună cu usturoiul, continuând încă 5-6 minute, după care adăugați, pe rând, vinul și supa. Fierbeți sosul timp de 10-12 minute, apoi adaugați bucățile de mușchi rumene, salvia și rozmarinul marunțite și condimentele.
  2. Încingeți cuptorul la temperatura de 160°C. După ce ați adăugat bucățile de mușchi, acoperiți cratița cu capac și băgați-o în cuptor. Coaceți preparatul timp de 1-1 ½ ore, până când bucățile de mușchi sunt fragede și sosul a scăzut puțin, apoi adăugați pătrunjelul tocat.
  3. Frigeți fâșiile de praz rămase și amestecați-le cu un piure de cartofi.
  4. Serviţi bucățile de mușchi așezate pe piure de cartofi și acoperite cu sosul de ciuperci de pădure.