+40 235 361 131
Str. Podul Înalt, nr. 4, Vaslui

Paste rigatoni în sos din sunculiță țărănească și roșii coapte

Home / Rețete

Paste rigatoni în sos din sunculiță țărănească și roșii coapte

Ingrediente pentru 8 persoane:

Mod de preparare:

  1. Încingeți o tigaie cu baza groasă și rumeniți, la foc mic, șunculița tăiată felii. După ce s-a răcit puțin, tocați-o în cubulețe nu prea mici.
  2. Sotați ceapa într-o altă tigaie, în uleiul de măsline, după 3-4 minute adăugați mazărea și 50 ml de apă, continuând încă 3-4 minute, apoi asezonați ușor.
  3. În timp ce sotați șunculița și ceapa, puneți 2 l de apă la fiert, adăugând o lingură de sare. După ce apa a început sa clocotească, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  4. Reveniți la soteul de ceapă și mazăre, adăugând șunculița tăiată cuburi și smântâna dulce. Fierbeți sosul timp de 6-8 minute, apoi adăugați pastele fierte și parmezanul răzuit.
  5. Serviţi pastele cu și mai mult parmezan răzuit, presărând piper negru măcinat.