Paste rigatoni în sos din sunculiță țărănească și roșii coapte
De vorba cu bucatarul
Ianuarie 23, 2023
Ingrediente pentru 8 persoane:
800 g de șunculiță țărănească de la Moldova în Bucate
1 kg de paste rigatoni
½ cană de ulei de masline
2 cepe mici, tocate mărunt
500 g mazăre proaspătă sau congelată
3 căni de smântână dulce cu 32% grăsime
200 g parmezan răzuit
2 linguri de pătrunjel verde tocat
2 linguriţe de sare
½ linguriţă de piper negru măcinat mare
Mod de preparare:
Încingeți o tigaie cu baza groasă și rumeniți, la foc mic, șunculița tăiată felii. După ce s-a răcit puțin, tocați-o în cubulețe nu prea mici.
Sotați ceapa într-o altă tigaie, în uleiul de măsline, după 3-4 minute adăugați mazărea și 50 ml de apă, continuând încă 3-4 minute, apoi asezonați ușor.
În timp ce sotați șunculița și ceapa, puneți 2 l de apă la fiert, adăugând o lingură de sare. După ce apa a început sa clocotească, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Reveniți la soteul de ceapă și mazăre, adăugând șunculița tăiată cuburi și smântâna dulce. Fierbeți sosul timp de 6-8 minute, apoi adăugați pastele fierte și parmezanul răzuit.
Serviţi pastele cu și mai mult parmezan răzuit, presărând piper negru măcinat.